Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...
Intervju z Urško Slapar, organizatorko porok

We are always looking for ways to add interesting posts to our blog. A few weeks ago we visited one of the biggest wedding fairs in our country and we were amazed when we saw the booth of Želimo.si wedding planners. It was decorated so beautifully and it looked like a fairytale wedding! They are mostly specialized in outside weddings under tents and their booth was nothing short of amazing. Since we wanted to add a few interviews to our blog for our slovenian brides for quite some time now we decided this was the perfect time to start with this series. Sadly the interview is only in slovene since it’s for our slovenian readers.poroka v šotoru 1 Intervju z Urško Slapar, organizatorko porok poroka v šotoru 1 1 Intervju z Urško Slapar, organizatorko porok

1. Kako dolgo se že ukvarjate z organizacijo porok?

V tako velikem obsegu se z organizacijo ukvarjamo slabih osem let.

 

2. Zakaj naj se pari odločijo za organizatorja porok?

Velikokrat se za organizatorja poroke odločijo pari, ki so zaposleni v tujini oz. ki jim tempo službe ne dopušča časa za organizacijo poroke. Ugotavljam pa, da se vse več parov odloči za organizatorja, ker se zavedajo, da je poroka velik projekt, poln detajlov, ki morajo biti popolno izpeljani.

Nekateri imajo napačno predstavo o organizatorju porok, namreč mislijo, da ta oseba pripravi poroko po svojem okusu. Ne. Dober organizator porok, mora znati poslušat, iz izkušenj svetovat ter na koncu izvesti poroko, po želji para.

poroka v šotoru 2 Intervju z Urško Slapar, organizatorko porok poroka v šotoru 3 Intervju z Urško Slapar, organizatorko porok poroka v šotoru 4 Intervju z Urško Slapar, organizatorko porok poroka v šotoru 5 Intervju z Urško Slapar, organizatorko porok poroka v šotoru 6 Intervju z Urško Slapar, organizatorko porok poroka v šotoru 7 Intervju z Urško Slapar, organizatorko porok

3. Za kaj vse poskrbite, če se par odloči za celotno organizacijo poroke?

Poskrbimo za vse. Naš prvi sestanek je odkrivanje in razvijanje ideje, kako vizualno bo poroka izgledala. Veseli smo parov, ki imajo ideje. Skupaj jih izpilimo in dodelamo, da so tudi praktične in smiselno vključene v celoten dan. Parom veliko svetujemo in jim vedno ponudimo več možnosti. Tako lahko izberejo res tisto, kar jima je všeč.  Proti koncu načrtovanja skupaj izdelamo protokol dneva. Vedno stopimo tudi v stik s fotografom, glasbenikom, preverimo čas dostave torte,… Naša končna naloga je, da je poročni dan brezskrben za mladoporočenca ter za povabljene.

 

4. Kako je z lokacijo poroke? Lahko par za poročno lokacijo izbere privatno lokacijo ali mora izbirati med lokacijami, ki so že potrjene kot lokacije za civilni obred?

V večini k nam pridejo pari z že izbrano lokacijo. Velikokrat so to domači vrtovi, parcele ali jase ob gozdu. Nekaj lokacij imamo tudi mi, kjer lahko postavimo šotor (na vsakem delu Slovenije vsaj eno lokacijo). V primeru, da so kakšne posebne želje, pa tudi skupaj poiščemo lokacijo. Sprva smo imeli idejo, da bi šotor postavili na eni lokaciji – Križ pri Komendi, kar bi bilo tudi ceneje za pare, vendar smo ugotovili, da so želje mladoporočencev drugačne. Tako se vsak teden selimo na drug konec Slovenije.

 

5. Za kakšne poroke se pari trenutno največkrat odločajo? Kakšni so trendi?

Mnogokrat pridejo k nam z idejo, da bo bolj piknik poroka. Ko pa vidijo našo pravljično poroko se zasnova poroke vedno spremeni. Naše poroke so vedno  povezane z naravo, naravnimi elementi, igrivostjo in razgibanostjo.

Drugače pa domišljija nima meja in take poroke so nam vedno v izziv. Letos, bomo največ porok delali v vintage stilu. Imeli pa bomo tudi vilinsko poroko.

poroka v šotoru 8 Intervju z Urško Slapar, organizatorko porok poroka v šotoru 9 Intervju z Urško Slapar, organizatorko porok poroka v šotoru 10 Intervju z Urško Slapar, organizatorko porok poroka v šotoru 11 Intervju z Urško Slapar, organizatorko porok poroka v šotoru 12 Intervju z Urško Slapar, organizatorko porok poroka v šotoru 13 Intervju z Urško Slapar, organizatorko porok

6. Na voljo imate tudi izposojo šotorov. Kakšne velikosti šotorov imate na voljo in kaj vse poleg šotorov si lahko pari izposodijo pri vas?

Ves inventar za poroko v naravi, pod šotorom imamo lastno. Imamo dva šotora – za manjše poroke do 70 ljudi in za večje poroke do 300 ljudi.  Zraven nudimo lakiran pod, light show, lestence, mize stole (lesene, bele vrtne in oblazinjene z belimi prevlekami), pagode in paviljone različnih velikosti, sedežne garniture,… V ponudbi imamo tudi catering, cvetličarko, poročnega koordinatorja, Dj-ja in animatorja,… In vse lepotne stvari: različne preproge, zunanje luči, … Izdelujemo pa tudi poročna vabila, sedežni red, menu kartice. Trenutno smo se predvsem osredotočili na lasersko oblikovane tiskovine.

 

7. Je poroka v šotoru res tako draga, kot je slišati oziroma je res toliko dražja, kot poroka v dvorani/restavraciji/hotelu?

Poroka v šotoru je dražja, če jo primerjamo z neko klasično gostilno. V primerjavi s fino in nobel gostilno, pa mislim, da so cene kar enake.

Ravno zaradi tega, da bi se v našem podjetju približali mladoporočencem, že drugo leto zapored vsem parom nudimo šotor brezplačno, neglede na število povabljenih. Pri nas imamo več paketov, ki jih nudimo parom-z bolj opremljenim šotorom ali manj opremljenim, kar pomeni, da je dražje oz. ceneje, V vsakem primeru, pa poskrbimo, da je ambient čudovit in poroka sanjska.

 

8. Kakšne prednosti ima poroka v šotoru pred poroko v dvorani/restavraciji/hotelu?

Mislim, da je prva prednost to, da te ne omejujejo stene. Lahko si zunaj in še vedno slišiš in vidiš, kaj se dogaja na plesišču. Na takih porokah je vedno zelo sproščeno, in razgibano. Ljudje zelo malo sedijo. Zelo primerno je tudi za otroke, ki lahko ‘šibajo’ na okoli.

V primeru slabega vremena je šotor zaprt, vendar še vedno dovolj prostora za dogajanje. Po navadi zraven postavimo še kakšno pagodo, kjer je otroški kotiček, sprostitveni kotiček, kadilnica.

poroka v šotoru 29 Intervju z Urško Slapar, organizatorko porok poroka v šotoru 14 Intervju z Urško Slapar, organizatorko porok poroka v šotoru 15 Intervju z Urško Slapar, organizatorko porok poroka v šotoru 16 Intervju z Urško Slapar, organizatorko porok poroka v šotoru 17 Intervju z Urško Slapar, organizatorko porok poroka v šotoru 18 Intervju z Urško Slapar, organizatorko porok poroka v šotoru 19 Intervju z Urško Slapar, organizatorko porok poroka v šotoru 20 Intervju z Urško Slapar, organizatorko porok poroka v šotoru 21 Intervju z Urško Slapar, organizatorko porok poroka v šotoru 22 Intervju z Urško Slapar, organizatorko porok poroka v šotoru 23 Intervju z Urško Slapar, organizatorko porok poroka v šotoru 24 Intervju z Urško Slapar, organizatorko porok poroka v šotoru 25 Intervju z Urško Slapar, organizatorko porok poroka v šotoru 26 Intervju z Urško Slapar, organizatorko porok poroka v šotoru 27 Intervju z Urško Slapar, organizatorko porok

9. Kaj priporočate parom glede organizacije njune poroke? Kaj naj najprej rezervirata in glede česa naj bosta pozorna? Kje naj iščeta ponudnike in inspiracijo?

Parom vedno svetujem, da naj premislita, kaj jima na poroki pomeni največ. Če je to fotograf, se bosta verjetno terminsko prilagajala tudi njegovim prostim terminom. S tem, ko bosta določila, kaj jima je bolj pomembno, bosta verjetno temu segmentu poroke namenila več denarja.

Pari naj najprej rezervirajo matičarja, župnika, lokacijo za poročno slavje. Potem bosta lahko gradila poroko naprej: izdelala vabila, ker bosta imela potrjene vse ure in kraje, izbrala dekoracijo, ker bosta poznala ambient, kjer bo poroka,…

Vsakemu paru pa svetujem, naj bodo drzni. Če jima je nekaj všeč, naj se do te ideje ne obnašata zadržano, vendar jo v celoti razvijeta. In ne bojta se barvnih kombinacij!!

 

10. Če bi lahko parom dali le en nasvet pri organizaciji poroke, kaj bi to bil?

Bodita drzna in drugačna. Da bodo svatje po poroki rekli WAUU, ne le, bili smo spet na poroki.

poroka v šotoru 28 Intervju z Urško Slapar, organizatorko porok

Urška, najlepša hvala za vse odgovore. Upava, da bodo pomagali kakšnemu paru, ki se odloča za organizatorja porok in poroko v šotoru :).

 

Foto: urskadomen.si

Tekst in slike: urskadomen.si/journal/intervju-organizatorka-porok/

Največkrat iskane besede na portalu najina-poroka.com:
Poročne obleke, poroka, poroka v naravi, organizacija poroke, načrtovanje poroke, poročne torte, zaroka, zaročni prstani, poročni prstani, poročna vabila, poročni šopek, poročno cvetje, poročne pričeske, poročne frizure, poročne pesmi, poročna dekoracija, poročni šopki, želimo.si, glasba na poroki, poročni program, poročno darilo, poročni nakit, poročne ideje, poročne barve, poročne strani, slike porok, obleke za poročne priče, poročni proračun, dj, animator, poročni bend, poročna fotografija, poročne slike, nevesta, ženin, civilni obred, cerkvena poroka, civilna poroka, prevoz na poroki, fantovščina, dekliščina, poroka v šotoru, najem šotora, poročno potovanje, poročna priča, poročni saloni, poročni makeup, poročno ličenje