Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...
Kdaj naj sprejemava darila

Kdaj in kam darila, ki jih dobita od svatov na poroki.

Kadar skupaj z mladaporočencema pripravljamo poroko, se pogovor vedno zaustavi tudi pri vprašanju: Kdaj naj sprejemava darila?

Možnosti je več:

1. Nekateri svatje, predvsem starejši, so navajeni, da darila prinesejo dan ali dva pred poroko k vama domov. Tudi sama sem bila presenečena nad to gesto. A na koncu se je izkazala za dobro. Če dobita denar ali kaj dragocenega imata še čas, da darilo varno shranita. Je pa vprašanje, če imata čas takrat sprejemati darila.

Foto: Aleksandar Domitrica

 

2. Nekateri pari se prepustijo toku dogajanja. Predvsem, če imata nekatere svate povabljene le na obred. Ti vama bodo ob čestitkah po obredu izročili tudi darila. Ko bodo drugi svatje to videli, jih ponavadi gredo tudi iskat ter vama jih izročijo.

Foto: Klemen Brumec

Foto: Mojfokus

 

3. Lahko pa oznanita, da darila sprejemata šele na koncu vseh 'ceremonij', ko boste prispeli na kraj poročnega slavja. Tam si bosta lahko vzela več časa za vsakega posebaj. Morda se z gostincem dogovorite, da vama odstopijo nek majhen varen kraj, kamor bosta pospravila darila. Nikakor kuvert in ostalega ne spravite v avto na parkirišču. Prav tako daril ne vozite domov, v hišo, kjer nikogar celo noč ne bo!!

Nekateri imajo običaj, da ko prejmejo darilo, družina, ki jim ga je izročila, še v knjigo želja zapišejo svojo misel.

 

Da vama bo lažje spravljati kuverte, ki jih bosta prejela, si omislita škatlo. Tako bodo vsi vredni 'papirji' na enem mestu.

Nakup: spletna trgovina Najina Poroka

 

Daril ni potrebno odpirati na samem kraju.

 

Foto: Aleksandar Domitrica

Tekst: Urša Slapar, organizatorka porok

Največkrat iskane besede na portalu najina-poroka.com:
Poročne obleke, poroka, poroka v naravi, organizacija poroke, načrtovanje poroke, poročne torte, zaroka, zaročni prstani, poročni prstani, poročna vabila, poročni šopek, poročno cvetje, poročne pričeske, poročne frizure, poročne pesmi, poročna dekoracija, poročni šopki, želimo.si, glasba na poroki, poročni program, poročno darilo, poročni nakit, poročne ideje, poročne barve, poročne strani, slike porok, obleke za poročne priče, poročni proračun, dj, animator, poročni bend, poročna fotografija, poročne slike, nevesta, ženin, civilni obred, cerkvena poroka, civilna poroka, prevoz na poroki, fantovščina, dekliščina, poroka v šotoru, najem šotora, poročno potovanje, poročna priča, poročni saloni, poročni makeup, poročno ličenje