Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...
Pogosta vprašanja pred organiziranjem fantovščine

Organizacija fantovščine zna biti kar naporna, saj zahteva veliko mero usklajevanja želj udeležencev, iskanje najbolj optimalnih logističnih povezav in seveda, finančno ugodne izvedbe. Da bi se izognili nepotrebnim nevšečnostim, smo za vas pripravili najbolj pogosta vprašanja in odgovore, kako se najbolje pripraviti na fantovščino.

 

1. Kako poteka fantovščina?
Fantovščine ponavadi zajemajo dan poln zabavnih izzivov, pivskih iger in potegavščin, zvečer pa seveda divje žuranje in opijanje do te mere, da se ženin lahko še vedno loti kakšnega izziva ali dveh :)
Kot dnevne aktivnosti priporočamo rafting, kayaking, zipline-a, paintball ali tečaj streljanja,  kot večerno izbiro pa vsekakor voden party program, s katerim se divja zabava šele pričenja. Seveda je treba na vsaki fantovščini poskrbeti, da ni v igri samo alkohol, tako da v svojem repertoarju pustite prostor še za večerjo v eni izmed lokalnih restavracij.

2. Kam na fantovščino?
Fantovščino lahko praznujete kjerkoli si želite. Prednost je seveda, da jo praznujete v svoji domači prestolnici, saj imate tako vse na dosegu rok, hkrati pa vam tudi nudi večjo izbiro aktivnosti, restavracij in celo najboljših klubov.
Če pa vas mika skok čez mejo, vam priporočamo mesta kot so Praga, Bratislava ali Budimpešta.

3. Kdo je organizator fantovščine?
Organizator fantovščine je ponavadi priča, včasih pa je to tudi ženin sam ali pa bližnji prijatelj. Vsekakor organizatorju pomagajo še ostali udeleženci fantovščine, saj se ne upošteva samo želj ženina, ampak celotne skupine.

4. Koliko stane fantovščina?
Ko se lotite organizacije fantovščine, si že na samem začetku sestavite finančni načrt, koliko ste pripravljeni porabiti za izvedbo. Del stroškov najpogosteje predstavljajo letalske karte, prevozi, namestitev, dnevne in nočne aktivnosti, hrana ter pijača, vstopnine za v klube, kostumi za celotno ekipo…

5. Koga povabiti na fantovščino?
Najbolje je, da vprašate ženina koga želi imeti na fantovščini in tako skupaj pripravite seznam udeležencev.

6. Kaj povedati ženinu?
Vsekakor je najbolje, da čim manj ;) Če se odpravljate v tujino, pa mu vsekakor povejte, da si uredi vse potrebne papirje, da lahko prečka mejo. Seveda ne pozabite omeniti kam se odpravljate, oz. kaj naj si spakira :)

7. Kdaj se izvede fantovščina?
Fantovščina se ponavadi izvede od 1 meseca pa do 10 dni pred poroko. Ker pa je potrebno veliko časa za uskladitev med vsemi udeleženci, je najbolje da se priprave pričnejo vsaj 2-3 mesece pred poroko, še posebej, če je skupina velika.

8. Kdo plača fantovščino?
Kdo plača fantovščino je stvar dogovora. Ponavadi se celoten znesek porazdeli med vse udeležence, tudi ženinov del.


Več nasvetov in idej pa lahko najdete na naši spletni strani : https://stagpartyljubljana.com/sl/

 

 

Največkrat iskane besede na portalu najina-poroka.com:
Poročne obleke, poroka, poroka v naravi, organizacija poroke, načrtovanje poroke, poročne torte, zaroka, zaročni prstani, poročni prstani, poročna vabila, poročni šopek, poročno cvetje, poročne pričeske, poročne frizure, poročne pesmi, poročna dekoracija, poročni šopki, želimo.si, glasba na poroki, poročni program, poročno darilo, poročni nakit, poročne ideje, poročne barve, poročne strani, slike porok, obleke za poročne priče, poročni proračun, dj, animator, poročni bend, poročna fotografija, poročne slike, nevesta, ženin, civilni obred, cerkvena poroka, civilna poroka, prevoz na poroki, fantovščina, dekliščina, poroka v šotoru, najem šotora, poročno potovanje, poročna priča, poročni saloni, poročni makeup, poročno ličenje