FANTOVŠČINA IN DEKLIŠČINA

22 februarja, 2021

S fantovščino in dekliščino par sklene svoje samsko življenje in se tako z zabavo poslovi od svojega samskega stanu. Za zabavo se ponavadi pari odločajo teden ali dva pred poroko, lahko pa tudi na predvečer poroke, kar pa danes več ni priporočljivo, saj so te zabave ponavadi trajajoče dolgo v noč, zalite z obilo alkohola, kar bi pomenilo, da bi na svoji poroki bili utrujeni, z velikimi podočnjaki in z mačkom v glavi, česar si pa zagotovo ne želite. Zato si raje vzemite čas za zabavo in dovolj časa do poroke, da se spočijete in povrnete kondicijo.

Mnogi pari praznujejo fantovščino in dekliščino skupaj, kamor povabita skupne prijatelje, kar je ponavadi cenovno ugodnejše, poleg tega pa ne rabita skrbeti, kaj oni drugi počne na svoji zabavi.

Na fantovščini se ponavadi zberejo ženinovi prijatelji, ki se potrudijo ženina napiti in mu ob tem zagodejo marsikatero. Lahko pa mu večer popestrijo s kakšno striperko, ki samo zanj pleše. Zabava se ponavadi konča s popolno pijanim ženinom.

Dekliščine so v zadnjem času nekoliko bolj razvratne od fantovščin, saj si prijateljice nevesto močno privoščijo, ji tudi zagodejo marsikakšno ter jo ponavadi odpeljejo v bar in naročijo striperja.

Kakorkoli že nevesta in ženin se tako poslovita od samskega uživanja. Pomembno je, da po taki zabavi ni vrtanja slabe vesti ali zdravstvenih posledic.