POROČNO POTOVANJE

22 februarja, 2021

Ko je poročnega veseljačenja konec, se pari ponavadi odpravijo na poročno potovanje. Nekateri se za potovanje odločijo šele nekaj mesecev po poroki, bodisi zaradi službe, ugodnejših rezervacij, rojstva otroka ali kakšnih drugih razlogov. Poročno potovanje je lahko potovanje v pravem pomenu besede in s tem odkrivanje in raziskovanje novega kosa sveta ali pa so to bolj poročne počitnice, namenjene lenarjenju in predajanju užitkom. Kakorkoli že odločitev je vaša, možnosti pa veliko.

Poročno potovanje ni poceni in, če vam to pomeni več od samih daril, lahko prosite svate, da svoje darove nakazujejo bodisi na vaš tekoči račun ali na račun, ki ste ga odprli pri eni izmed turističnih agencij.

Preden se odločite za svoje poročno potovanje, se najprej odločite, kaj si želite. Bi radi poležavali na beli peščeni plaži nekega tropskega otoka s cocktailom v roki ali pa bi raje potovali in odkrivali svet ali pa se morda bolj navdušujete nad plezanjem po gorah. Kakršnakoli bo vaša odločitev, ne pozabite, da to mora biti vajina skupna odločitev in da se z destinacijo morata strinjati oba.

Kaj narediti, če si želita različno destinacijo? Poskusita skleniti kompromis in se dogovorita za neko srednjo varijanto. Nikakor naj bodoče žene ne popuščajo svojim bodočim možem ( ali obratno), če si le-ti želijo npr. alpinistično poročno potovanje, sploh če same ne marajo gora in so raje v nižinah, saj bi se tako potovanje lahko sprevrglo v razočaranje in eno samo slabo voljo. Nič slabšega ni, če je namesto ljubezni na poročnem potovanju čutiti napetost in jezo.

Če nimate veliko denarja na razpolago in, če niste omejeni z dopustom, si lahko izberete eno izmed last minute varijant, ki so cenovno zelo ugodne ali pa si privoščite potovanje po Evropi ali poležavanje na plažah evropskih otokov. Za vsak okus se lahko primerno poročno potovanje najde. Da je potovanje nepozabno, pa ni toliko odvisno od kraja, temveč od vaju, vajinih nepozabnih zaljubljenih večerov, pogledov, pogovorov in od vajine ljubezni.

Najdite svoje "Naj poročno potovanje in medene tedne"